Skvelý pražiar, šikovný barista, nádejný obchoďák, starostlivý otec, vzorný katolík, (ne)úspešný básnik a dobrý priateľ. Niekedy sa sami pýtame, ako to tento multitalentovaný čávo všetko stíha. Jakub pritom robí iba to, čo ho baví, a tak do toho dáva všetko. Navyše je poháňaný dobrou kávou. Tento priateľský, pokorný, citlivý a občas stále naivný chalanisko to z nás v blacku ťahá najdlhšie a veríme, že bude ťahať ešte dlho dlho.
Vraví, že má zmysel pre detail, no zopár preklepov sa pri jeho rýchlych prstoch nájde. Miro je dôkazom, že všetko zlé je nakoniec na niečo dobré. Tento mladý a skromný junior marketér sa k nám pridal, aby sme spolu dokázali tvoriť kontent, ktorý bude relevantný a sexy. Vo voľnom čase rád varí, prevetráva svoj bicykel alebo obrezáva nejaké monstery.
Martin je proste zlatíčko a navyše obrovský macher do kávy - obvzlášť do jej praženia. Novinky a vedomosti o nej nasáva ešte intenzívnejšie ako čisté washedky na cuppingoch. Preto niet divu, že sme práve jemu zverili kľúče od pražičky. Na krivky praženia pozerá s rovnakou vášňou ako na… A ak by ste chceli podebatovať na tému “ako počasie ovplyvňuje proces praženia”, tak Martin je ten najpovolanejší!
Podobného nadšenca do kávy by ste hľadali asi márne. Tohto mladého muža k nám dovialo z východného Slovenska. Už tam pričuchol k výberovke, ktorá sa ho odvtedy drží ako kliešť. Chce o nej vedieť všetko, neustále skúša nové recepty a vylepšuje čo sa dá, aby z kávy vyťažil čo najviac. Preto sa netreba čudovať, keď ho vidíte s vodováhou premeriavať stôl, lebo aj to ovplyvňuje jej výslednú chuť! Samuel nechýba na žiadnej kávovej súťaži a nebude náhoda, že si z nich odniesol už nejedenú trofej. V skratke: coffee geek, ako sa patrí.
Veríme filozofii, že najlepším spôsobom, ako sa zlepšovať a rásť, je napredovať spoločne. Odjakživa si zakladáme na kvalitných spoluprácach, ktoré posúvajú…
Cesta do Kolumbie a roadtrip po kávových farmách je snom hádam každého kávového nadšenca. Mne sa táto príležitosť naskytla aj vďaka Terke…
V blacku máme súťaživosť zakódovanú v našej DNA. Aj vďaka nej v nás neutícha zápal pre výberovú kávu a túžba zdokonaľovať sa, experimentovať a učiť sa…