Spracovanie za pomoci kvasiniek dodáva káve jedinečný chuťový profil, ktorý dokáže prekvapiť a nadchnúť. V tomto prípade bola použitá kvasinka Intenso, ktorá zvýrazňuje kvetinové a a zároveň prispieva k vyváženej acidite.
Zber začína ručným selektívnym zberom čerešní drobnými pestovateľmi. Farmy v Burundi sú zvyčajne veľmi malé – priemerný farmár pestuje kávu na 250 až 350 stromoch. Po zbere sa kávové zrná v pergamenovej šupke (parchment) umiestňujú do fermentačných nádrží, kde sa k nim pridajú reaktivované kvasinky – konkrétne 1 gram na každé 2 kilogramy čerešní. Zmes sa premieša a uzavrie, aby vzniklo anaeróbne prostredie. Fermentácia prebieha počas 96 hodín.
Po skončení fermentácie sa parchment dôkladne prepláchne v čistej vode a následne sa rozprestrie na vyvýšené sušiace postele. Počas sušenia pracovníci pravidelne prehrabávajú zrná pre rovnomerné schnutie, zároveň ich kontrolujú a odstraňujú prípadné defekty. V najteplejších hodinách dňa a počas noci je parchment prikrytý, aby sa predišlo nežiaducemu zvlhnutiu spôsobenému kondenzáciou.
- osobnú starostlivosť našich obchodných zástupcov
- možnosť nákupu na faktúru so splatnosťou
Táto internetová stránka používa cookies – bližšie informácie o nich a o Vašich právach nájdete v našom Vyhlásení o ochrane údajov na konci tejto stránky. V prípade, že akceptujete všetky súbory cookie, kliknite na „Súhlasím“, a tak sa dostanete priamo na našu webovú stránku. Ak chcete svoje súbory cookie spravovať sami, kliknite na „Nastavenia cookies“.
Tu si môžete pozrieť, prípadne zmeniť nastavenia súborov cookies, ktoré sa používajú na tejto doméne.
Nevyhnutné
Nevyhnutné súbory cookies sú potrebné pre základné funkcie internetovej stránky. Tieto súbory cookies môžete zablokovať alebo vymazať v nastaveniach prehliadača, avšak vystavujete sa tým riziku, že niektoré časti internetovej stránky nebudú fungovať správne.
Informácie obsiahnuté v súboroch cookies neslúžia na osobnú identifikáciu. Tieto súbory cookies nebudú použité na iné, ako tu uvedené účely.
PHPSESSID: Technicky nevyhnutné cookies z webového serveru. Expirácia:Session. Typ:Custom
cookie-dialog: Riadenie súhlasu so súbormi cookie. Expirácia: 1 rok. Typ: Custom.
cookie-tech: Používa sa na overenie, či používateľ dovoľuje technicky nevyhnutné cookies. Expirácia: 1 rok. Typ: Custom
cookie-analytics: Používa sa na overenie, či používateľ dovoľuje analytické súbory cookie. Expirácia: 1 rok. Typ: Custom.
cookie-social: Používa sa na overenie, či používateľ dovoľuje cookies sociálnych sietí. Expirácia: 1 rok. Typ: Custom.
Analytické
S cieľom neustáleho vylepšovania našej internetovej stránky a našich služieb používame analytické súbory cookies. Nasledujúce analytické súbory cookies použijeme iba v prípade, ak s nimi budete súhlasiť:
_ga: Používané službou Google Analytics na určenie používateľov. Expirácia: 2 roky. Typ: Google Analytics.
_gid: Používané službou Google Analytics na určenie používateľov. Expirácia: 24 hodín. Typ: Google Analytics.
_gat: Používané službou Google Analytics na redukovanie žiadostí. Expirácia: 1 minúta. Typ: Google Analytics.
collect: Tento súbor cookie sa používa na odosielanie údajov o zariadení a správaní návštevníka do služby Google Analytics. Zaznamenáva návštevníka naprieč zariadeniami a marketingovými kanálmi. Expirácia: Session. Typ: Google Analytics.
r/collect:Tento súbor cookie sa používa na odosielanie údajov o zariadení a správaní návštevníka do služby Google Analytics. Zaznamenáva návštevníka naprieč zariadeniami a marketingovými kanálmi. Expirácia: Session. Typ: doubleclick.net
ci.analytics: Tento súbor cookie sa používa na odosielanie údajov o zariadení a správaní návštevníka do služby Google Analytics. Expirácia: 1 rok. Typ: Custom.