" /> káva black. | burundi kibingo | pražiareň black.
novinka

burundi • kibingo

13.50 - 49.00 €  s DPH

džemová a svieža s tónmi oolong čaju, višní, aciditou čiernych ríbezlí a jemnou dochuťou mliečnej čokolády

Praženie
Gramáž
200g
500g
1kg
Mletie Ak si praješ pomlieť kávu, vyber si typ mletia
Najskôr vyberte kombináciu

Spracovanie za pomoci kvasiniek dodáva káve jedinečný chuťový profil, ktorý dokáže prekvapiť a nadchnúť. V tomto prípade bola použitá kvasinka Intenso, ktorá zvýrazňuje kvetinové a a zároveň prispieva k vyváženej acidite.

Zber začína ručným selektívnym zberom čerešní drobnými pestovateľmi. Farmy v Burundi sú zvyčajne veľmi malé – priemerný farmár pestuje kávu na 250 až 350 stromoch. Po zbere sa kávové zrná v pergamenovej šupke (parchment) umiestňujú do fermentačných nádrží, kde sa k nim pridajú reaktivované kvasinky – konkrétne 1 gram na každé 2 kilogramy čerešní. Zmes sa premieša a uzavrie, aby vzniklo anaeróbne prostredie. Fermentácia prebieha počas 96 hodín.

Po skončení fermentácie sa parchment dôkladne prepláchne v čistej vode a následne sa rozprestrie na vyvýšené sušiace postele. Počas sušenia pracovníci pravidelne prehrabávajú zrná pre rovnomerné schnutie, zároveň ich kontrolujú a odstraňujú prípadné defekty. V najteplejších hodinách dňa a počas noci je parchment prikrytý, aby sa predišlo nežiaducemu zvlhnutiu spôsobenému kondenzáciou.

varieta red bourbon
spracovanie intenso yeast washed
region kayanza
nadmorská výška 1700 - 1900 m n. m.
Ste firma a chcete:
  • - veľkoobchodné ceny ihneď po prihlásení
  • - osobnú starostlivosť našich obchodných zástupcov
  • - možnosť nákupu na faktúru so splatnosťou

Ste plátca DPH?

Neviem heslo.