sladká a sirupovitá s tónmi pomarančového džúsu, broskyne, sladkosťou žltého kôstkového ovocia, aciditou červeného jablka a dochuťou mandlí
Oblasť Popayán sa nachádza v departemente Cauca v nadmorskej výške 1 700 m n. m. Aj preto je tento región ideálny na pestovanie výnimočných káv! Tento decaf sme vybrali za pomoci nášho priateľa Santiaga zo spoločnosti Cofinet, ktorá spolupracuje s približne 65 pestovateľmi, s ktorými budujú dlhodobé vzťahy a spolupráce. Vytvorili program pre pestovateľov a podporujú ich, aby sa zamerali na kvalitu a na základe hodnotenia kvality poskytujú až 20 % prémie nad trhovú cenu.
Káva bola zbavená kofeínu pomocou metódy Sugarcane, ktorá je vskutku jedinečná. Kofeín sa extrahuje pomocou cukrovej trstiny a vody. Zelené zrná sa najskôr naparujú a odstráni sa vrchná šupka. Potom sa zrná ponoria do pramenitej vody a hneď ako je káva nasýtená vodou, posiela sa do extraktora, kde sú zrná v priamom kontakte s etylacetátom cukrovej trstiny počas 8 hodín, ktorý rozpúšťa obsah kofeínu. Potom sa bezkofeínová káva suší, aby sa dosiahol rovnaký obsah vlhkosti, aký mala pred samotným procesom. Táto metóda je najekologickejšou cestou ako kávu zbaviť kofeínu a zároveň zachovať jej chuťové vlastnosti.
varieta | colombia, castillo, caturra |
spracovanie | washed, sugarcane decaf |
región | cauca |
nadmorská výška | 1500 - 2070 m n. m. |