elegantná a hravá s tónmi šampanského, maliny, višne, zrelého ananásu, aciditou černice a tropickou dochuťou pripomínajúcu liči
Je tu ďalšia káva, ktorá sa dostala do našej limitovanej krabičky! Ide o skutočný skvost, keďže z nej máme dokopy len 10kg!
Na farme Los Pirineos rodina Baraona pestuje kávu už viac ako 130 rokov. Táto farma vlastní najväčšiu súkromnú zbierku odrôd kávovníkov v Salvádore, ktorá zahŕňa viac než 80 rôznych odrôd. Los Pirineos dosahuje úspechy na mnohých aukčných programoch a súťažiach a je vyhľadávaná pre svoju excelentnú kvalitu.
Project Origin, ktorý založil Sasa Sestic (World Barista Champion z roku 2015) spolupracuje s Los Pirineos od roku 2017. Vďaka tomuto projektu sa na farme zaviedli viaceré experimentálne techniky spracovania, vrátane procesu karbonickej macerácie použitého v tejto konkrétnej šarži s názvom Jasper.
Kávové čerešne boli ručne zbierané v optimálnej zrelosti, keď nadobudli tmavočervenú farbu. Následne sa oddelili čerešne s nižšou hustotou. Nasleduje proces fermentácie, ktorý prebieha v tankoch, kde sa pri chladnej teplote uvoľňoval oxyd uhličitý, čo otvorilo oranžový a červený ovocný charakter tejto kávy. Po ukončení fermentácie sa čerešne 5 dní pomaly sušili v tieni a potom sa na zvyšných 20 dní rozprestreli na vyvýšených záhonoch, aby sa zachovali hlboké ovocné vlastnosti a jasná acidita.
Odroda Pacamara, známa svojimi veľkými zrnami, sa v šálke prejavuje elegantnou sladkosťou jahôd, malín a černíc. Tieto tóny sú doplnené tropickými nuansami liči a ananásu, s harmonickou textúrou pripomínajúcou šampanské.
varieta | pacamara |
spracovanie | carbonic maceration |
región | tecapa chimaneca, usulutan |
nadmorská výška | 1300 - 1600 m n. m. |