" />
šťavnatá a svieža s telom zeleného čaju, tónmi červených ríbezlí, zeleného jablka, aciditou limetky, sladkosťou nektarinky a dochuťou kandizovaného citróna
Na toto sme čakali celý rok! Nové zbery afrických káv sú tu! Ako prvú prinášame šťavnatú Rwandu Gatare s tónmi červených ríbezlí, zeleného jablka, citrusov, a zeleného čaju.
Spracovateľská stanica Gatare, založená v roku 2003, patrí medzi najvýznamnejšie stanice v okrese Nyamasheke v Západnej provincii a bola jednou z prvých, ktoré sa zamerali na spracovanie kvalitnej kávy určenej na export. Napriek silnej konkurencii v regióne, kde si viacero staníc delí rovnakú komunitu farmárov, si Gatare vďaka svojmu skorému vzniku vybudovala pevnú reputáciu a vplyv. Stanica je obklopená pahorkami posiatymi kávovníkmi a pravidelne dosahuje výborné výsledky v prestížnej súťaži Cup of Excellence, kde sa často umiestňuje medzi top lotmi.
Hoci zaberá len 2 hektáre, Gatare podporuje až 1 096 farmárov z okolia. Vedie ju Fred, ktorý verí, že vzdelanie je kľúčom k novým možnostiam a venuje sa neustálemu učeniu. V stanici pracuje sedem stálych zamestnancov a počas sezóny sa k nim pridáva približne 90 sezónnych pracovníkov, pričom 80% z nich sú ženy. Farmári, ktorí dodávajú svoju kávu do Gatare, často hospodária na veľmi malých pozemkoch – v priemere len 1 hektár – a niektorí majú len zopár kávovníkov popri iných plodinách. Všetci sú však starostlivo školení, aby dosahovali čo najvyššiu kvalitu aj výnos svojej úrody.
varieta | red bourbon |
spracovanie | washed |
region | nyamasheke |
nadmorská výška | 1800 m n. m. |